Je bekijkt nu Van windows 7 naar 10

Van windows 7 naar 10

14 januari 2020

Dan stopt de ondersteuning. Voor windows 7. Dat houdt in: geen stabiliteits- en veiligheidsupdates meer. Op den duur (bij het ontdekken van veiligheidslekken) wordt de computer onveilig. Een antivirus pakket met een metersdikke en hoge firewall werkt niet. Als de achterdeur openstaat, maakt het niet uit hoe zwaar de beveiliging bij de voordeur is tenslotte. 

Dat is de reden dat u moet updaten. Als uw computer niet aan het internet is verbonden kunt u gewoon windows 7 veilig blijven gebruiken!

Als u echter bankzaken doet en (bijvoorbeeld hier in de shop) een online aankoop doet dan wordt t lastig. De banken en betaalsystemen stoppen ook met hun support en maken betalingen e.d. onmogelijk. Vanwege het extra risico. Dan zal u moeten upgraden. Of een nieuwe/andere computer kopen.

Upgraden is vaak het voordeligst. 

Upgraden kan prima als de computer nog voldoet. Aan zowel uw eisen als die van Windows 10 natuurlijk! Is de PC wat traag dan doet een SSD echt wonderen, die past praktisch overal in en is tegenwoordig laag geprijsd. Windows 10 heeft niet veel meer nodig als wat windows 7 nodig had. Vuistregel is wel, minimaal 4GB aan werkgeheugen (voor normaal gebruik). Als je graag wat meer doet en tabs in je browser laat openstaan is 8GB beter. Gelukkig is geheugen vaak ook te upgraden.

Als de processor de bottleneck is dan zou ik gewoon een andere PC adviseren. Nieuw, of een tweedehandse of refurbished. Die hebben of maken we ook graag voor u. 

Voor onze klanten upgraden we vaak naar windows 10 met een SSD. Dan heeft u alles in één keer geregeld. De computer kan weer jaren mee en is enorm sneller geworden, met een schone installatie windows 10 erop, en (indien mogelijk) de oude schijf er ook nog in waar al uw gegevens sowieso nog op staan. 

Mocht u het hele windows 10 concept niet onder de knie krijgen dan staat het team van PC Masters klaar om u adviezen en tips te geven en tekst en uitleg. Of overstappen op Linux